savunmahavacılıkteknolojipolitikaanalizmevduatkriptosağlıkkoronavirüsenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3013
EURO
35,2183
ALTIN
2.240,42
BIST
8.751,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Parçalı Bulutlu
14°C
Ankara
14°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
13°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
6°C
Perşembe Az Bulutlu
7°C
Cuma Az Bulutlu
7°C

Politikacıların Aşılanma Görüntüleri

Politikacıların Aşılanma Görüntüleri

Öncelik Kimde?

Politikacıların Aşılanma Görüntüleri

 

Ercan Caner, Sun Savunma Net, 21 Aralık 2020

 

Kaynak: The New Yorker

Cumhuriyetçi Parti Senatörü Alexandria Ocasio-Cortez COVID-19 aşısı olurken kaydettiği görüntüleri 8,2 milyon Instagram takipçisiyle paylaşmıştır. Aşı olmadan önce sorular içeren dokümanı da kendisi dolduran Cortez aşı sonrası neler hissettiğini de dile getirmiştir.

Alexandria Ocasio-Cortez yayınladığı video görüntülerinin altına da ‘‘Kendime yapmak istemediğim bir şeyi asla başkasından isteyemem’’ ifadelerini yazmıştır.

Herkesin anlayabileceği basit ifadelerle mRNA aşısının geleneksel aşılardan farkını da anlatan Ocasio-Cortez; mRNA aşılarının hücrelere bağışıklık sistemini tetikleyen bir proteini yapmayı nasıl öğrettiğini ifade etmiştir.

Eve giren hırsız örneğini veren Ocasio-Cortez; iki aşı arasındaki farkı eve girdikten sonra hırsızla mücadele etme ile hırsızın fotoğrafını gören birinin, hırsız henüz eve girmeden önce onu evinin yakınlarında görerek tedbir almasına benzetmiştir.

Takipçilerinden bazıları Ocasio-Cortez’in paylaştığı video görüntülerine tepki göstermiş ve neden sağlık çalışanlarından önce politikacıların aşı olduklarını sorgulamıştır.

Cumhuriyetçi Parti Senatörü Alexandria Ocasio-Cortez’in Deco adlı köpeği. Kaynak: Washingtonian.

Ocasio-Cortez’i çok sevdiğini dile getiren bir hemşire, hâlâ aşı olmak için beklediğini yazmış ve ona sağlık çalışanlarından önce aşılanma ayrıcalığı veren şeyin ne olduğunu sormuştur.

Başka bir sağlık çalışanı da günde 13 saat çalıştığını ve COVID-19 hastalarının solunum yollarına nefes almalarını kolaylaştırmak için tüp taktığını dile getirmiş ve Ocasio-Cortez’e neden sağlık çalışanlarından önce aşı olduğunu sormuştur?

Ocasio-Cortez’in Pfizer Firması tarafından geliştirilen COVID-19 aşısını olurken kaydettiği görüntülerde yaptığı açıklamalardan, Deco isimli köpeğinin de pek etkilenmediği ve sahibinin açıklamaları esnasında arka planda yüksek sesle horladığı duyulmaktadır.

Aşı sonrası Ocasio-Cortez’e bir aşı kartı verilmiş, bu kartın fotoğrafını çekerek paylaşan Cumhuriyetçi Parti senatörü, kartın kaybolması durumunda işe yarayacağını dile getirerek herkesten de aynı şeyi yapmalarını talep etmiştir. 21 gün sonra yeniden aşılanacağını ifade eden Ocasio-Cortez,  gelişmelerden bütün sevenlerini haberdar edeceğini de duyurmuştur.

Ocasio-Cortez, aşılandıktan sonra dahi maske takmanın gerekli olduğunu açıklamalarında dile getirmiştir.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ
Yorumlar
  1. Ercan Caner dedi ki:

    “I’m doing this to demonstrate that people should be prepared when it’s available to take the vaccine.
    “There’s nothing to worry about, I’m looking forward to the second shot, and so’s Jill.” Joe Biden

    Bunu, aşı olduğunda insanların hazırlıklı olması için yapıyorum. Endişelenecek hiçbir şey yok, ikinci doz aşıyı sabırsızlıkla bekliyorum, Jill de öyle. Aşı olurken görüntülerini paylaşan SEÇİLMİŞ BAŞKAN JOE BIDEN.