savunmahavacılıkteknolojipolitikaanalizmevduatkriptosağlıkkoronavirüsenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3296
EURO
35,0275
ALTIN
2.282,64
BIST
8.974,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Hırsız Çuvalı Nedir?

Hırsız Çuvalı Nedir?

Hırsız Çuvalı Nedir?

 

Ercan Caner, Sun Savunma Net, 04 Eylül 2021

 

 

Bir hırsız çuvalı genellikle hırsızlar tarafından kullanılan ve içine hırsızların çaldığı ganimetleri koyduğu çantadır. Ülkelere göre farklılıklar gösteren hırsız çuvalı, örneğin İngiltere’de siyah renkli bezden yapılmış büyük bir çuvaldır ve üzerinde ‘‘swag – çalıntı mal’’ yazısı bulunmaktadır. Amerika’da ise üzerinde ‘‘Dolar’’ işareti olan yine büyük beyaz renkli bir çuval kullanılır.

 

Japonya ise genel olarak yeşil renkli, üzerinde beyaz renkli desenleri olan ve çoğunlukla yüze bağlanan beyaz desenli bir bohçadır. Farklı kültürlerde farklı şekilde ifade edilen hırsız çuvallarına ait örnekler yukarıda gösterilmiştir.

 

Hırsızlar ise genellikle ayırt edilmeleri ve hırsız olduklarının belirlenebilmesi maksadıyla çizgili gömlek ya da hapishane kıyafeti ile resmedilirler. Yüzlerinde ise bir ‘‘Domino Maskesi’’ bulunur. Domino maskesi, sadece gözlerin etrafındaki alanı ve aralarındaki boşluğu kapsayan küçük, genellikle yuvarlak bir maskedir.

 

Maskeler, özellikle karnavallar ve küçük çaplı yerel şenliklerde 18’inci yüzyıldan beri yaygın olarak kullanılmaktadır. Domino maskesi bunun yanı sıra bazı batılı olmayan kültürlerde siyasi figürlerin yüzlerinde de kullanılmaktadır.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.